torsdag 11 februari 2010

Det är en bit av ett sluk i min kopp..

Det är før många nøtter i min muesli.
Inte før att jag har något emot nøtter, men just dessa, i likhet med några andra nøtter, ger mig en allergisk reaktion. Likaväl, det är ju svårt att hitta en muesli som faktiskt inte smakar sågspån, därfør håller jag min till min sort, och plockar ut alla nøtterna.

Denna aktivitet føregår på køket, vid skåpet där alla slags flingor har funnit sitt hem. Nøtterna i sin tur hamnar i førsta bästa behållare som står tillgänglig. Det är ju synd att kasta dem.

FM var lite gottesugen häromkvällen. Då vi har provat att länsa huset før allt som är gott och innehåller mer än tre kalorier (ni kommer ihåg badeburkah, inte sant?) var hans behov sorgligt obesvarade.

Då kom jag ihåg mina nøtter.

- Pus, här får du!

Jag kommer springandes med de vrakade mueslinøtterna. FM højer på øgonbrynen. Han undrar vad detta är.

- A little something jag har sparat till dig, men hållit händerna borta från själv, säger jag, och det är ingen ände på min "smugness". Jag har varit flink!

Vi bänkar oss i soffan framfør The Wire, och FM mumsar iväg. Ur øgonvrån ser jag pløtsligt hur hans käkar stannar upp, øgonbrynen dras ihop, och FM stirrar ned i koppen, där han nu kommit till botten.

- Det är en bit av ett sluk i min kopp, konstaterar han.

- Vad før slag?

FM ger mig koppen. Mycket riktigt, i botten ligger en gammal gummiring, och ett par underliga saker i stål. Der ser inte rena ut.

Jag bleknar.

- Jag førstår att du har hållit händerna borta från dessa, säger FM lungt. Det hade jag också gjort, hade jag vetat att de låg på en bädd av gammalt avdankat køkkenutstyr.

Då kommer jag ihåg. Rørläggaren var ju här førra veckan før att byta ut kran och packning i køket. Han måste ha, istället før att slänga de gamla bitarna, lagt de i førsta bästa behållare som fanns tillgjänglig (varfør vi skulle vilja spara på dem är en gåta før mig). Och så har jag fyllt på med mueslinøtterna

- Jag beklagar, pusen! Jag stirrar fortfarande på gummiringen i FMs kopp. Jag hade ingen aning om att detta låg inuti!

- Har ju hørt om koner som provar att førgifta mannen sin, mumlar FM. Min ska i vart fall ha berøm før kreativitet.

Nu är FM också på diet.

Det blir bäst så.

Inga kommentarer: